Møt solen i KroatiaOpplev Dubrovnik, Split, Mostar m.fl. 8 dager ved evigvakre Adriaterhavet
 

Dag 1 - DUBROVNIK

Fly til Dubrovnik med renommerte flyselskaper. På flyplassen blir du tatt imot av vår skandinavisk- eller engelskspråklige reiseleder. Deretter kjøres du til hotellet. Overnatting og frokost i Dubrovnik-området (1 natt).
 
 

Dag 2 - Tur til SPLIT

Etter frokost og utsjekking bærer det ut på tur langs kystveien (Magistrale). Vi passerer byen SLANO, som med sin store og godt beskyttede bukt (trang innseiling) var et populært tilfluktssted for sjørøvere i sin tid. Videre passerer vi den historiske byen STON med sine berømte saltverk, østers- og muslingbanker. Vi kjører gjennom den fruktbare Neretva-dalen, via Bosnia (ca. 2,5 timer, grensepassering og passkontroll) til Split eller Makarska. Overnatting og frokost i Split- eller Makarska-området (3 netter).
 
 

Dag 3 - Rundtur i SPLIT (valgfritt)

I dag kan du velge om du vil slappe av på hotellets område eller bli med på utflukten vår. Etter frokost begir vi oss i dag ut på dagstur til Split (valgfritt). Guidet rundtur i Split (ca. 2 1/2 timer). Bli kjent med viktige byggverk som Diokletians palass, som har stått på UNESCOs liste over verdens kulturarv siden 1979, St. Domnius-katedralen og Jupiters tempel. Pause med lunsj (valgfri) og tid til fri disposisjon (besøk f.eks. markedet eller noen av de mange barene og butikkene). Utpå ettermiddagen kjører vi tilbake til hotellet.
 
 

Dag 4 - SPLIT

I dag kan du bruke hotellets fasiliteter, bruke tiden på egen hånd eller bli med på en utflukt som tilbys lokalt.
 
 

Dag 5 - Tur til MOSTAR

Etter utsjekking går turen til Mostar. Her kan du være med på vår valgfrie rundtur, ca. 3 timer. Landemerket i Mostar er «Den gamle bro» (Stari Most), som krysser elven Neretva. Broen ble reist mellom 1556 og 1566 av den osmanske arkitekten Mimar Hajrudin. Vi besøker Det tyrkiske hus, moskeen og den gamle basaren. Vi besøker også en typisk bosnisk teppemanufaktur. Her får vi en omvisning der du kan bli nærmere kjent med en av det osmanske folkets eldste kunster. Du får også mulighet til å handle et ferieminne, dersom du ønsker det. Overnatting og frokost i Mostar-området (1 natt).
 
 

Dag 6 - Tur til DUBROVNIK

Etter at vi har sjekket ut, er det på tide å vende tilbake til Dubrovnik. Returen går gjennom Bosnia-Hercegovina og byen Neum, der vi kan legge inn en kort pause. Neste stopp (for dem som vil) er halvøya Pelješac, hvor vi besøker en vinkjeller og får smake på noen gode viner (valgfritt). Pelješac er kjent som Kroatias beste rødvinsområde. I dag dykker vi også inn i de lange håndverkstradisjonene når vi lærer oss mer om både smykke- og skinn-produksjonen. Du får også anledning til å kjøpe deg et personlig ferieminne dersom du ønsker det. Etter ankomst i Dubrovnik sjekker vi inn på hotellet. Overnatting og frokost i Dubrovnik-området (2 netter).
 
 

Dag 7 - Guidet rundtur i DUBROVNIK (inkludert)

På denne halvdagsturen utforsker vi den historiske gamlebyen i Dubrovnik, som er beskyttet av bymurene. De fleste bygningene i gamlebyen er preget av innflytelse fra gotikken, barokken og renessansen. Blant de mest imponerende byggverkene er fransiskanerklosteret med Europas eldste apotek og rektorpalasset, som i dag huser bymuseet. I århundrer har mennesker fra hele verden latt seg fascinere og inspirere av gamlebyen. Ikke minst har den hatt innflytelse på mange kunstverk, noe som særlig kommer til syne i den innvendige utformingen av de offisielle bygningene. Etter omvisningen har du nok av tid til å rusle gjennom byen eller slappe av på en av de mange kafeene.
 
 

Dag 8 - Hjemreise

Etter frokost og utsjekking kjøres du til flyplassen i Dubrovnik, hvor flyet hjem venter.
 
 

Bemerkninger

Ikke inkludert: Middags- og lunsjmåltider samt valgfrie utflukter, alle utgifter som går til å dekke personlige behov, f.eks. drikke, telefon, driks og ekstra inngangspenger samt lokal citiytax på ca 1 € per person per natt som betales på stedet.
Flyreisen kan også gå til Split med retur fra Dubrovnik eller omvendt, beroende på sesong og antall reisende.
Minste antall deltakere: 40 personer. Av organisatoriske grunner tar vi forbehold om mindre endringer i reiseprogrammet.
 

Komfortable, utvalgte 4-stjernes hoteller

De nøye kontrollerte og utvalgte hotellene har resepsjon og restaurant/frokostsal. Rommene har badekar eller dusj, toalett, telefon og TV. Hver morgen serveres en frokostbuffé.

example hotel 1 example hotel 2
 

Alt dette er inkludert

 • Fly fra din valgte avreiseflyplass til Dubrovnik og tilbake
 • Transport flyplass-hotell-flyplass i moderne turbuss
 • Alle turer under reisen i moderne turbusser med klimaanlegg
 • Overnatting på dobbeltrom med dusj eller badekar / WC, klimaanlegg og TV
 • 3 overnattinger på 4-stjerners hotell (nasjonal kategori) i Dubrovnik-området
 • 3 overnattinger på 4-stjerners hotell (nasjonal kategori) i Split eller Makarska-området
 • 1 overnatting på 4-stjerners hotell (nasjonal katgeori) i Mostar-området
 • Måltider: daglig frokost
 • Halvdagsrundtur med guide i Dubrovnik
 • Buss fra Dubrovnik til Spit, Mostar og tilbake
 • Alle nødvendige inngangspenger og omvisninger ifølge reiseprogrammet
 • Kvalifisert skandinavisk- eller engelskspråklig reiseleder fra/til flyplassen

 
 

Tilleggsytelser

 • Nytelsespakke 169,- € (består av middag hver kveld)
 • Tillegg for enkeltrom 1.290 kr
 1.Rom

This Tour Is available for group requests only
you can make a request for this tour from contact us

 

For noen flyplasser legges det til en flyplassavgift. Denne er da vist i pristabellen og blir lagt til grunnprisen i fakturaen.