Luksus og kultur for fulle seil NytelseÅtte dagers enestående kystcruise og kulturreise til Egeerhavet og Antalya rivieraen

Dag 1: Ankomst i Antalya

Fly til Antalya med renommert flyselskap, f.eks. Corendon (eller tilsvarende). På flyplassen blir du tatt imot av vår skandinavisk- eller engelskspråklige reiseleder. Deretter går turen gjennom Taurus-fjellene og Meander-dalen til Fethiye. Du ønskes velkommen om bord på M/S Grand Admiral (eller søsterskipet Admiral) i lystbåthavna i Fethiye. Middag om bord. Overnatting i havna (enklere kaldt måltid ved ankomst etter kl. 22.00).


Dag 2: Tersane-bukta og Batik Hamam-bukta

Etter frokost kaster vi loss. Turen går til Tersane-bukta, hvor vi ankrer opp for å bade og spise lunsj. Oversatt betyr Tersane „skipsverft“. Grekerne, som bodde på øya tidligere, var skipsbyggere. Skipsbyggertradisjonene på Tersane strekker seg helt tilbake til bysantinernes tid. Deretter bærer det videre til Batik Hamam-bukta, hvor det ligger ruiner etter et halvveis sunket romersk bad som ifølge legenden ble bygd på ordre fra Kleopatra. Vannet her er spesielt klart og innbyr dermed til både bading og snorkling. Middag og overnatting om bord.


Dag 3: Batik Hamam-bukta, Manastir-bukta og Bedri Rahmi-bukta

Etter frokost letter vi anker og fortsetter til Manastir-bukta, hvor vi ankrer opp for lunsj. Om ettermiddagen går turen til Bedri Rahmi-bukta. Her spiser vi middag og ankrer opp for natten. Bedri Rahmi-bukta er oppkalt etter en stor tyrkisk forfatter og maler, Bedri Rahmi Eyuboglu. Han og vennene hans var de første «blå» sjøfarerne i landet som oppdaget den vakre lykiske kysten. På en av turene sine i 1973 malte han en fisk på en stein bak en fontene i bukta, og siden da har bukta båret hans navn. Middag og overnatting om bord.


Dag 4: Bedri Rahmi-bukta og Göcek

Ved frokosttider bærer det videre mot Göcek, hvor vi kaster anker i nærheten av havna. Her kan du besøke stedet Dalyan, som ligger midt i en labyrint av siv, skilpaddestranda Iztuzu (hvor havskilpadden glattkarett holder til) og det antikke stedet Kaunos. Det blir også anledning til å ta et gjørmebad i en av de varme kildene i området. Middag og overnatting i en av de nærliggende buktene.


Dag 5: Göcek, Yassica-øyene og Fethiye

Etter frokost setter vi kursen mot Yassica-øyene, hvor du kan slappe av om bord, bade og nyte de vakre omgivelsene. Etter lunsj tar vi fatt på siste etappe, og om ettermiddagen kan vi legge til i havna i Fethiye igjen. Det blir anledning til å utforske gamlebyen i Fethiye og rusle en tur langs den lange promenaden. Middag og overnatting om bord.


Dag 6: Landgang og transport fra Fethiye til Antalya **

Etter felles frokost er det på tide å gå i land. Så bærer det gjennom de vakre fjellene til Antalya. Denne dagen går turen først i retning Tavas. Her besøker du en typisk teppelandsby cirka 1200 meter over havet. Du får muligheten til å stifte nærmere bekjentskap med knyttestoler og fargekjeler for en av tyrkfolkets kanskje eldste kunster. Du får demonstrert hvordan ull og silke spinnes, farges og knyttes, og hvordan de verdensberømte tyrkiske teppene lages. De mange mønster- og fargekombinasjonene til de ferdige teppene kommer til å fascinere deg. Samtidig får du et sjeldent innsyn i landsbylivets sosiale liv. Etterpå går turen videre til Den tyrkiske riviera. Overnatting med frokost i Antalya-regionen (2 netter).


Dag 7: Antalya – museum

Etter frokost fortsetter vi til det arkeologiske museet. Antalya museum, eller Antalya arkeologiske museum (på tyrkisk: Antalya Müzesi), som ligger i i Konyaaltı, Antalya, er et av de største og viktigste museene i hele Tyrkia. Det omfatter 13 utstillingshaller og et friluftsgalleri. Det dekker et areal på 7000 m2, og 5000 kunstverk er utstilt her. I tillegg har museet et lager med 25 000–30 000 artefakter som ikke kan vises fram. På Antalya museum er det blant annet stilt ut mange arbeider som representerer historien til de enkelte regionene i Lilleasia. Det blir også anledning til å handle taxfree i en egen smykke- og skinnbutikk. Vi drar videre til hotellet på sen ettermiddag.


Dag 8: Hjemreise

Etter frokost transporteres du til flyplassen i Antalya, hvor flyet hjem venter.


Bemerkninger

Med forbehold om endringer i reiseruten. Reiseruten er væravhengig. Alle beslutninger om avvik fra programmet treffes av kapteinen. **Vi reiser med MS Grand Admiral eller likeverdig søsterskip. Minste antall deltakere på reisen: 30 personer


Luksuscruise langs kysten om bord på M/S Grand Admiral

En blå reise av den spesielle typen: Ombord på M/S GRAND ADMIRAL** (eksempel) opplever du en
sjøfarerromantisk atmosfære i sin opprinnelige form, bare med luksuriøst utstyr for passasjerer med moderne behov. Det turskisblå havet, den strålende himmelen og de vidstrakte Taurusfjellene danner den perfekte kulissen for en uforglemmelig reise om bord i M/S GRAND ADMIRAL**. Og hvor er det enklere å nyte ferie, natur og kultur enn på en tremaster i luksusklassen? La deg fascinere! Tremasteren Grand Admiral (sjøsatt i mai 2006) er enestående i sitt slag; den er 67 meter lang og 9 meter bred. Den er bygget i eksklusivt, massivt teaktre og byr på en høy grad av komfort og velbehag med koselig og eksklusivt interiør. Den nesten 150 kvadratmeter store salongen i maritim stil med stor bar fungerer både som restaurant og lounge. Dessuten finnes det et lite sittehjørne i osmansk stil. Behagelige solmatter på overdekket innbyr til solbading. På fordekket er det lagt til rette for sosiale sammenkomster med stoler og bord i teak. Det tekniske utstyret er topp moderne og 220 volts strømforsyning (på dagtid) er en selvfølge. Vi går som regel for motor og ikke for seil. Lugarer: De 18 dobbeltlugarene er utstyrt med dobbeltseng, skap, klimaanlegg (ikke i drift noen timer hver dag / i havn og om natten fra kl. 23.00–8.00. siden generatoren slås av på grunn av støybelastningen)* samt eget bad med toalett og dusjkabinett, hårføner. Ekstrasenger finnes ikke. Av hygieniske årsaker ber vi om at de reisende tar med egne håndklær. Forpleining: Helpensjon uten drikke Tyrkisk husmannskost i form av helpensjon: Frokost, lunsj og middag om bord (begynner middag på ankomstdagen og slutter med frokosten på avreisedagen). Det er ikke tillatt å ta med egne drikkevarer om bord. Bemerkninger: Drikke om bord og deltakelse på valgfrie utflukter må betales kontant (euro). Det er ikke mulig å bruke kreditt- eller bankkort. (Valgfrie utflukter selges av rederiet Admirals Yatcilik.)


Inkluderte ytelser

 • Fly tur–retur Antalya
 • Transport flyplass–hotell–flyplass
 • Alle bussturer under reisen i spesialturbusser med klimaanlegg (aircondition)
 • 5 overnattinger på luksus-gulet (skip) under selve kystcruiset
 • Overnatting om bord i dobbellugar med dusj/WC, klimaanlegg (til spesielle tider)
 • Forpleining om bord: helpensjon fra og middag på ankomstdagen til og med frokost på avreisedagen
 • 2 overnattinger på 4-stjerners hotell (nasjonal kategori) på Antalya rivieraen
 • Overnatting i dobbeltrom med dusj eller badekar / WC, klimaanlegg og TV
 • Forpleining på hotellet: 2 x rikholdig frokost- og middagsbuffet
 • Reiseprogram iht. dagsprogrammet angitt i tilbudet
 • Kvalifisert, statsautorisert skandinavisk- eller engelskspråklig reiseleder til/fra flyplassen (unntatt om bord)

Ikke inkludert

 • Alle utgifter som går til å dekke personlige behov, f.eks. drikke, telefon, driks og ekstra inngangspenger
 • Tillegg for enkeltrom/-lugar 2.990,- NOK pr.pers.

 1.Rom

This Tour Is available for group requests only
you can make a request for this tour from contact us