Antalya Riviera!La deg fortrylle! Én ukes luksuskombinasjonsreise til de skjønne strendene på den tyrkiske rivieraen!

Mer enn 320 soldager i året, fine sandstrender og krystallklart vann gjør Tyrkia til en populær ferieregion. Oppdag de unike kulturminnene og den spektakulære naturen som bare den tyrkiske rivieraen kan by på. Besøket ved den verdensberømte kalksteinterrassen i Pamukkale vil bli en helt spesiell opplevelse som du vil huske i lange tider. Gled deg til en eventyrlig Tyrkia-ferie der du kan lære land og folk bedre å kjenne.

Dag 1: Ankomst i Antalya

Charterfly fra avreiseflyplass etter eget valg til Antalya med et premium-flyselskap (f.eks. Corendon eller lignende). Du blir møtt på flyplassen av vår skandinavisk- eller engelsktalende reiseleder. Deretter transporteres du til hotellet på Den tyrkiske riviera. Overnatting med frokost i regionen Kemer (2 netter).


Dag 2: Informasjonsmøte og orienteringstur

Etter informasjonssamtalen vår, legger vi ut på en orienteringstur. Reiselederen din gjør deg kjent med regionens historie og geografi. Du får detaljerte opplysninger om den videre reisen. Kan bestilles på stedet om du vil: Valgfri halvdagstur til Faselis og omegn inkl. lunsj (29,- € per pers.). Rett i nærheten av Kemer ligger Faselis, en gang en av de viktigste handelsbyene på rivieraen. Slendre gjennom ruinene, ta en nærmere titt på kildene og teateret og den store havnen, som var så viktig i antikken. Nyt oppholdet på den kilometerlange finkornede sandstranden. Pust inn den friske luften og nyt stillheten


Dag 3: Kemer–Pamukkale

Kjøreturen går gjennom de vakre Taurusfjellene til det verdensberømte “bomullsslottet“ Pamukkale - et navn som får tennene til å løpe i vann på enhver Tyrkia-fan. Bak navnet skjuler det seg et geologisk under i særklasse. Navnet betyr “bomullsfestning“ og har sitt utspring i det bomullshvite utseendet. Det varme vannet har strømmet i kaskader fra ett basseng til det neste siden tidenes morgen. I løpet av flere årtusener har det skapt en steinformasjon som tar pusten fra noen og enhver. I 1988 kom steinformasjonen på UNESCOs verdensarvliste. Sightseeing i ruinene av byen Hierapoli som strekker seg overfor kalksinterterrassene. I kildebadhotellet får du muligheten til å ta et avslappende kildebad. Overnatting med frokost i Denizli/ Pamukkale-regionen (1 natt).


Dag 4: Pamukkale–Tavas–Antalya

Denne dagen går turen først i retning Tavas. Her besøker du en typisk teppelandsby cirka 1200 meter over havet. Du får muligheten til å stifte nærmere bekjentskap med knyttestoler og fargekjeler for en av tyrkfolkets kanskje eldste kunster. Du får demonstrert hvordan ull og silke spinnes, farges og knyttes, og hvordan de verdensberømte tyrkiske teppene lages. De mange mønster- og fargekombinasjonene til de ferdige teppene kommer til å fascinere deg. Samtidig får du et sjeldent innsyn i landsbylivets sosiale liv. Etterpå går turen videre til Den tyrkiske riviera. Overnatting med frokost i Antalyaregionen (1 natt).


Dag 5: Rundtur i Antalya, ruinene av Perge og kjøretur til Belek/Side

Etter frokost går dagens tur til de svært godt bevarte ruinene av byen Perge (“De andre dro videre fra Perge …” – Apg 13,13 / Apg 13,14 / Apg 14,25). Johannes Markus forlot Paulus og Barnabas i Perge. Den antikke byen Perge er en svært betydningsfull by i bibelhistorien. Men den er også en by med viktige arkeologiske funn. Den hellenistiske port, som Paulus i sin tid gikk gjennom for å komme inn i byen, Agora, det romerske badet og søylegangen, med åpent avløpssystem, er noen av høydepunktene. Deretter tar vi en rundtur gjennom denne provinshovedstaden. Antalya kalles Middelhavets perle og er den største byen på Den tyrkiske riviera. En levende og stemningsfull havneby venter deg. Etterpå får du muligheten til å shoppe i en smykke- og skinnbutikk med kompetent personlig veiledning. Overnatting med frokost i Belek/Side-regionen (3 netter).


Dag 6: Ren rekreasjon i det luksuriøse hotellanlegget eller en valgfri utflukt.

I dag kan du boltre deg fritt i hotellanlegget eller delta på den valgfrie utflukten til “Cruise på Manavgat-elven inkl. lunsj” (39,- € per pers., bestilles på stedet). Slapp av på en hyggelig og spennende båttur til munningen av Manavgat-elven og nyt det flotte landskapet. Er du heldig, får du kanskje øye på de berømte e veskilpaddene!


Dag 7: Gjør hva du vil

I dag kan du nyte dagen i hotellanlegget eller spørre reiselederen om det finnes flere valgfrie utflukter i hotellets omgivelser.


Dag 8: Retur

I dag går bussen tilbake til flyplassen i Antalya, der flyet vender snuten hjemover


Bemerkninger

på at vi tar forbehold om mindre endringer i reiseforløpet av organisatoriske årsaker. Minste antall reisende: 25 personer


dine komfortable utvalgte mellomklassehoteller i Antalya Riviera.

Kemer
Palmet Resort Hotel 5*
www.palmethotel.com

Denizli/Pamukkale
Tripolis Hotel 4*
www.tripolishotel.com

Antalya
La Boutique Hotel 4*
www.laboutiqueantalya.com

Belek
Marıtım pıne beach resort & spa hotel 5*
www.maritim.com.tr

Inkluderte ytelser

 • Charterflyreise med med vår premium flypartner tur–retur Antalya.
 • Transport flyplass–hotell–flyplass.
 • All kjøring moderne turbusser med air condition.
 • Overnatting i dobbeltrom med dusj eller badekar og toalett, air condition og tv.
 • 7 overnattinger i 4- og 5-stjerners hoteller (nasjonal kategori).
 • Rikholdig frokostbuffet.
 • Informasjonsmøte og orienteringstur.
 • Dagstur Kemer–Pamukkale.
 • Dagstur Pamukkale–Tavas–Antalya.
 • Dagstur med rundtur i Antalya og Perge.
 • Gratis bruk av Hamam og bastu (på hotell ved Rivieraen)
 • 20% rabatt på wellnessbehandlinger / massager (på hotell ved Rivieraen)
 • Kvalifiserte skandinavisk- eller engelsktalende reiseledere.

Ikke inkludert

 • Alle utgifter for personlige behov som drikke, telefon, tips, ekstra inngangspenger og måltider, eventuelle drivstoff tillegg, ekstra valgfrie utflukter, private reiseforsikringer. Inngangsbilletter og sightseeing ved de inkluderte severdighetene inngår ikke i prisen.

Tilleggsytelser

 • Enkeltromstillegg 990,- NOK pr.pers. / uke
 • Komfortpakke : 149, - EUR (inkluderer 6 middager, og alle nødvendige inngangsavgifter og transport
 

Informasjon om Tyrkia

Land og folk:

Tyrkia har hav på tre kanter. Svartehavet i nord, Middelhavet i sør og Egeerhavet i vest. I nordvest finner du Marmarahavet som ligger mellom Dardanellesstredet og Bosporus. Tyrkias kystlinje er på hele 8333 km. Landet har 80 administrative provinser og syv geografiske regioner. De fire første av de syv regionene har fått navn etter havene som ligger utenfor dem. Svartehavs regionen, Marmara regionen, Egeer regionen og Middelhavs regionen. De siste tre har fått navn etter sin plassering i Anatolia: Sentral Anatolia regionen, Øst Anatolia regionen og Sørøst Anatolia regionen. Tyrkia er hjem til ca 68 millioner innbyggere derav 4 millioner bor i hovedstaden Ankara.
Vær oppmerksom på at pruting er vanlig på markeder og basarer. Også andre varer (foruten daglige forbruksvarer) prutes det på. Vi anbefaler at du betaler ca 2/3 av først angitte pris.
 

Styreform:

Tyrkia ble selvstendig i 1923. Det er en demokratisk republikk. Tyrkia har en tredeling av makta, mellom en lovgivende nasjonalforsamling, en dømmende makt og en utøvende makt ved regjering og president.
 

Språk:

Offisielt språk er tyrkisk. Engelsk og tysk brukes mye i turistområder.
 

Klima:

Marmara, Egeer, og Middelhavskysten: Typisk middelhavsklima, varm sommer og mild vinter. Lette sommerklær og jakker for kveldene anbefales.
Month
November
December
January
February
March
April
Temp °C / average
18
15
15
16
18
21
Humidity in %
77
78
79
77
74
72
Vanntemperatur
18
16
15
16
17
18
 

Valuta / Banker / Kredittkort:

1000 Nye tyrkiske lira (TRY) – 4033 NOK – 501 Euro (ca.)
1000 NOK = 248 Nye tyrkiske lira (TRY) – 125 Euro (ca.)
Det er lett å veksle penger i vekslekontorer og på mange postkontorer, butikker og hoteller. I banker kan det være vanskeligere. Selv reisesjekker kan vise seg problematisk i banker (her er postkontorer i turistområder bedre). På steder der de veksler gratis får du vanligvis en dårligere kurs.
Selv om Tyrkia ikke har et svart marked blir utenlandsk valuta mer og mer akseptert i butikker, hoteller og restauranter i turistområdene. Om du blir stående på bar bakke kan de fleste banker overføre penger internasjonalt.
 

Innreise vilkår for Norske statsborgere:

Norske statsborgere må ha visum ved opphold i Tyrkia. Visum må kjøpes via www.evisa.gov.tr før avreise og koster 20 USD pr. person. Du betaler online med kort og får visumet med en gang. Det MÅ skrives ut og tas med når du skal reise.

Fra og med den 10.04.2014 kan visum ikke lengre kjøpes på flyplassen ved ankomst til Tyrkia. Visumet er gyldig for opphold inntil 90 dager. Ut- og innreise må være innenfor visumets gyldighetsperiode. Reisende med norsk pass får et såkalt "multiple entry" visum for 3 måneder (90 dager) i løpet av en periode på 6 måneder. Disse 90 dagene kan benyttes til ulike tider, dvs at man kan forlate og ankomme Tyrkia flere ganger så lenge de 90 dagene ikke overskrides. Nytt visum for 3 måneder (90 dager) kan først fås når visumet er gått ut 6 måneder etter første innreisedato.

Passet må være skadefritt og gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst. Også spedbarn (barn under 2 år) må ha eget pass med foto.

Reisende som ønsker å oppholde seg i Tyrkia lenger enn 90 dager, må ved bestilling av reisen søke om visum for utvidet opphold ved Den Tyrkiske Ambassade, Halvdan Svartes gate 5, 0244 Oslo, tlf. 22128750.

Reisende med andre pass enn ordinære norske pass må selv undersøke om de trenger visum for innreise.
Reisende som ikke er norske statsborgere, som har norsk fremmedpass samt norske statsborgere som er født under en annen nasjonalitet, må selv undersøke om de behøver visum og sørge for å ha gyldig innreisetillatelse til ferielandet. Det søkes gjennom vedkommende lands ambassade/konsulat. Opplysninger om visum og utenlandske ambassader/konsulater i Norge fås ved henvendelse til Utenriksdepartementet.
 

Medisinske råd:

Ingen vaksiner. Beskyttelse mot syfilis og polio er anbefalt. Personer som er ømfintlig for sol må være forsiktige, vi anbefaler lange ermer og en høy solfaktor. Solen i Tyrkia er sterkere enn i Norge.
Ikke drikk vann fra kranen! Unngå isbiter. En grei regel er at du ikke spiser noe som ikke kan kokes eller skrelles.
Medisinsk behandling i Tyrkia er tilgjengelig både på private og offentlige sykehus. Standarden på de private sykehusene er meget bra, bedre enn de offentlige. Vi anbefaler at reisende tar alle forbehold med reiseforsikringer og at medisinske problemstillinger er nøye gjennomtenk både for deg selv og den/de du reiser sammen med. Medisinsk behandling på private sykehus må betales på stedet, så må man sende krav til sitt forsikringsselskap i etterkant.
Vi anbefaler på det sterkeste at du har en helseforsikring som dekker kostnader på utenlandske sykehus. Få mer informasjon fra ditt forsikringsselskap.
 

Elektrisitet:

Den elektriske forsyningen er 220 volts +/- 10 %, 50 hertz.
 

Lokal tid:

Lokal tider er det samme som GMT + 2 timer. Samme tidssone over hele landet.
 

Telefon:

Den internasjonale ringekoden til Tyrkia er 0090, hvis du ringer fra utlandet og inn tar man bort den første nullen i regionsnummeret. Hvis du ringer fra Tyrkia til Norge er det 0047 først etterfulgt av nummeret du skal ringe til.
 

 1.Rom

This Tour Is available for group requests only
you can make a request for this tour from contact us